Publicaties over het werk

Interview in Leidse Stijl (2012)

U bevindt zich hier‘, boek n.a.v. de gelijknamige tentoonstelling in RAP Architectuurcentrum te Leiden (2008)

In een artikel in Lakenhal Nieuws over de aktiviteiten van het museum met betrekking tot Leidse kunstenaars verwijst Doris Wintgens-Hötte, conservator moderne kunst, naar Harm Kamerling Onnes, Cees Buurman en Marie Oosterbaan. (2002)

Het Leidsch Dagblad plaatst een interview in verband met de tentoonstelling ‘Beelden van de Stad’ in het CBK (2001)

Sandra Spijkerman schrijft in het Leidsch Dagblad i.v.m. ‘Polranny Fires van A tot Z’ over de relatie die de opstelling van de ± 100 tekeningen aangaat met de koepelruimte en het trappenhuis van het museum (2001)

Deel 3 in de serie boekjes gewijd aan delen van de collectie van het Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden (2001). Verschenen ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Polranny Fires van A tot Z’, met teksten van directeur Jetteke Bolten-Rempt, en van Rob Wolthoorn, conservator moderne kunst. (Deel 1 betreft werk van Hendrik Valk. Deel 2 betreft werk van Cock Sjardijn)

8P_Fires-voorkant
9P_Fires-achter

Expositie ‘Polranny Times van A tot Z’ behoort tot Keuze van de week in de NRC (2001)

Bespreking van mijn aangekondigde tentoonstelling in Lakenhal Nieuws door Rob Wolthoorn (2001)

Het Schiedams Dagblad schrijft over ‘Van Baklava tot Zoethout’, tentoonstelling rond kunst en eten in de Artoteek te Schiedam (2000)

Het Leidsch Dagblad schrijft over 3-gangen menu in tubes voor feestelijke eetmanifestatie in het Centrum voor Beeldende Kunst te Leiden (2000)

Tijdschrift ‘Arts of the West’ en weekblad ‘Mayo News’ schrijven n.a.v. de tentoonstelling ‘Tús Nua’ in ‘The Concourse’ te Castlebar, Ierland (2000)

Sandra Spijkerman in het Leidsch Dagblad i.v.m. een expositie in Sidac Studio te Leiden over herhaling, vorm, ritme en compositie, maar vooral over het proces van het tekenen zelf (pdf) (1999)

Catalogus bij de tentoonstelling ‘Turbulentie’ in DeFKa aan de Seine te Assen (1998)

Publikatie bij de tentoonstelling ‘Oog in oog’ in het Centrum voor Beeldende Kunst te Leiden (1998)

Titia Fuchs schrijft in het Leidsch Dagblad over ‘Proefdruk’ een grafiekexpositie in ‘Haagweg 4’ te Leiden (1996)

In het tijdschrift ‘kM’ interview door Peti Buchel over mijn omgang met materialen zoals konijnenlijm (pdf) (1993)

Tatja Scholte, eindredakteur van kM, schrijft over recent werk o.a. in het kader van een expositie in ‘Time is Art’ te Leiden (pdf) (1992)

Interview door Peter Janssen in AVRO TV-programma ’Opium Magazine’ onder redaktie van o.a. Els Hoek en Arjan Peters (1991)

Interview door Hans de Klerck voor ‘Het Gebouw’ van VPRO-radio (1991)

’24 Leidse Kunstenaars’, een uitgave i.v.m. een MUPI-projekt i.s.m. het CBK (1990)

Ariane van Amsbergen interviewt Magda Lagerwerff en Marie Oosterbaan voor het programma ‘Week in week uit’ van de Tros-radio i.v.m. de expositie ‘Poststukken’ in Amazone te Amsterdam (1982)

In maandblad ‘Opzij’ schrijft Liesbeth Brandt Corstius onder de titel ‘Poststukken’ over de beeldende correspondentie tussen Magda Lagerwerff en Marie Oosterbaan, te zien in ‘Amazone’ te Amsterdam (1982)